Selectează o Pagină

Nitriții și nitrații sunt componenți din sol și fac parte din ciclul azotatului. Aceștia apar odată cu mineralizarea substanțelor organice provenite de la plante și animale. Pentru a elimina astfel de chimicale din legume, fructe și carne, îți recomandăm apa Kangen cu pH 11.5 (puternic degresant) care oferă un plus de gust și savoare.

Nitriții și nitrații sunt substanțe chimice care se pot regăsi în alimente și apă, în două ipostaze:

– Ca poluant, atunci când provind din poluarea (neintenționată) a alimentelor și apei ca urmare a utilizării neadecvate a îngrășămintelor chimice azotoase.
– Ca aditiv alimentar atunci când sunt introduși voluntar în alimente, sub forma e-urilor

Principalele surse de nitriți și nitrați

Nitriții și nitrații provin de la fertilizatori agricoli, gunoiul de la animale și de la deversările de apă reziduale. O parte dintre acești nitrați sunt absorbiți de rădăcinile plantelor și au rol de materie primă pentru sinteza proteinelor și a altor compuși cu azot. Surplusul care rămâne contaminează pânza freatică și se regăsește în râuri, lacuri sau ape subterane.

Efecte negative

Ingerarea unui cantități de nitrați peste limita admisă poate provoca efecte negative precum hipertensiune, cefalee, intoxicație, disfuncții ale sistemului circulator și ale glandelor tiroide, cianoză severă și multe altele.

Apa potabilă (apa de la robinet) are un conținut de săruri și nitriți care depășesc 10 mg/l și este foarte nocivă. 


#Schimbă-ți apa, Schimbă-ți apa!

#ApaKangen