Apa Kangen, o apă sănătoasă, alcalină, antioxidantă și puternic oxigenată și numai bună de băut, poate fi utilizată în prepararea mâncării și a băuturilor. Pentru iubitorii de cafea, apa Kangen este ideală pentru un plus de gust și aromă.
Cum influențează apa purificată fabricarea cafelei?
Se spune că la baza calității cafelei este de fapt prăjirea boabelor, oare chiar să fie 100% adevărat? Fă un exercițiu de imaginație simplu: cum ar putea cafea să fie atât de gustoasă dacă apa nu este de calitate?! De fapt cafeaua constă în 98% apă, prin urmare acest aspect neglijat este cel care dă puritatea și gustul cafea din ceașca ta de cafea.
„Boabele prăjite sunt pline de compuși precum acidul citric, acidul lactic și eugenolul. Acești compuși există în diferite variații, dându-i arome complexe și variate. Dar apa în sine este și ea complexă, ceea ce înseamnă că atunci când obții apă de la robinet nu obții doar H20, ci și niveluri variate de magneziu și calciu, toate având proprietăți unice și afectează astfel gustul cafelei… de exemplu, dacă apa are un nivel ridicat de bicarbonat, cafeaua va avea un gust amar”, relatează cercetătorul în domeniul alimentar Christopher H.Hendon, scriind în Journal of Agricultural and Food Chemistry.
Cafea cu miros mai proeminent
Care este partea ta preferată atunci când vrei să te bucuri de cafeaua de dimineață? Prima gustare sau prima adulmecare?
Greu de răspuns, dar iubitorii de cafea pot fi de acord că mirosul unei cești aromate de cafea contribuie în mare măsură la amorsarea papilelor gustative, sporind aroma generală și atmosfera băuturii de dimineață. Știința din spatele acestui lucru este simplă. Apa mai curată duce la o cafea cu miros mai curat, permițând ca proeminența aromelor naturale să se răspândească pe deplin.
„Aromă este ceea ce oamenii numesc în mod obișnuit „gustul” alimentelor. Este de fapt o combinație de miros, gust, picant, temperatură și textură. Cea mai mare parte a aromei alimentelor provine din miros, astfel încât atunci când nu poți mirosi, ți-ai pierdut o mare parte din capacitatea de a experimenta aroma.”
Schimbă-ți apa, schimbă-ți viața!